dimarts, 21 de juliol del 2009

PESCADORS




NOVETATS ESTIU 2012



Em van comunicar que a l'ordenança municipal de convivència ciutadana i via pública hi sortia referit el tema de la pesca a Calella. Bé, jo hi llegeixo algunes incongruències amb la llei (potser aquesta ha canviat i us agrairia em fessiu arribar la nova).

NO QUADRA quan diu que no es permetrà:

-pescar entre la sortida del Sol a les 8:00 i posta del Sol a les 20:00.  (HORARIS SORTIDA I POSTA SOL)
-pesca recreativa subaquàtica amb arpons en les zones de bany... (la llei diu a 250 m de la vora de les zones de bany en paral·lel a la costa.)
-L'entrada i sortida al mar des de la platja. ( Els pescadors segueixen entrant per tot arreu. S'ha estipulat algun lloc per entrar o s'ha de fer des de mar amb embarcació de suport?)
-Pesca recreativa... en les zones de bany...  tant des de terra com des d'embarcacions... (les embarcacions no poden entrar en zona de banyistes. )

 Bé, és un primer pas per endreçar l'activitat de pesca a Calella.
De fet, avui ja he vist entrar un pescador sense boia amb arpó a la zona dels pescadors davant un vigilant i no li han dit res fins que he anat a preguntar si es podia pescar. Molt bé la normativa no se la sabia m'ha fet l'efecte. Vull pensar que l'empresa vigilant ha rebut aquesta ordenança i se sap bé la llei de pesca, però sé que no és així 100%.
Novament des d'aquest bloc demano que les autoritats es posin en contacte amb els responsables de l'empresa vigilant per aclarir què es pot fer i què no.

DOGC num. 2040 de 21/4/1995

Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca

DECRET 109/1995, de 24 de març, de regulació de la pesca marítima recreativa


PESCADOR DINS LA ZONA DE BOIES UN DIUMENGE MIGDIA





1 comentari: